Ο καφές στο σπίτι.

 Στις μέρες μας υπάρχει πληθώρα από καφέδες που μπορούμε να επιλέξουμε.Καφέδες κάθε προέλευσης σε διάφορες μορφές.Θα μιλήσουμε λίγο για τις ατομικές μερίδες και πόσο χρήσιμες και ποιοτικές μπορεί να είναι αλλά και αν συμφέρουν οικονομικά τον καταναλωτή.

 Τα προϊόντα σε ένα ράφι δεν μιλούν από μόνα τους,ούτε μπορούν να συμβουλέψουν τον καταναλωτή.Γι'αυτόν το λόγο καλό θα είναι να αγοράζουμε καφέ και άλλα σχετικά προϊόντα από εξειδικευμένα καταστήματα για να μας παρέχουν τις γνώσεις και τις συμβουλές τους.

Ας αναφέρουμε λοιπόν τις κατηγορίες ατομικών μερίδων που μπορούμε να έχουμε:

  • Είναι η χάρτινη μερίδα E.S.E. που όλες οι εταιρείες καφέ διαθέτουν και τις βρίσκουμε παντού.Εδώ έχουμε στη συσκευασία, χάρτινο φίλτρο βιοδιασπώμενο συνήθως.
  • Είναι οι κάψουλες καφέ που πλέον οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν είτε με δική τους μηχανή είτε συμβατές με άλλες μηχανές.Εδώ έχουμε αλουμίνιο ή πλαστικό ή ανοξείδωτο που επαναχρησιμοποιείται.
  • Και βέβαια έχουμε και ατομικά φίλτρα σε κάποιες καφετιέρες οικιακές που παίρνουν αλεσμένο

Το βασικό ερώτημα είναι πόσους καφέδες πίνουμε ημερησίως στο σπίτι ή το γραφείο που έχουμε τη μηχανή.Από εκεί θα κριθεί και η πιο σοφή επιλογή προϊόντος.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που λένε εγώ θέλω φρέσκο καφέ και όχι μερίδες.Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι οι αλεσμένοι & συσκευασμένοι καφέδες είναι ίδιοι με τους αντίστοιχους σε μερίδες και αλλοιώνονται γρηγορότερα όταν ανοιχτούν.Και αυτό συμβαίνει γιατί κανένας αλεσμένος καφές δεν αντέχει στη συσκευασία, για ένα χρόνο που αναγράφει η ημερομηνία λήξης ,χωρίς να του προστεθεί άζωτο όπως και στις ταμπλέτες που όμως είναι κλεισμένες αεροστεγώς μια προς μια.

Οι κάψουλες είναι καλύτερη λύση ως προς την φρεσκάδα του καφέ αφού δεν έρχεται σε επαφή με χαρτί ή άλλο ενδιάμεσο υλικό, όπου όμως σε αυτήν την περίπτωση έχουμε πολύ καβουρδισμένους καφέδες και λίγα γραμμάρια σε κάθε μερίδα,λιγότερα από τον ορισμό του εσπρέσο.Επίσης δεν είναι και καλό υλικό το πλαστικό και το αλουμίνιο από οικολογικής πλευράς.Έτσι ήρθαν οι ανοξείδωτες...τα γραμμάρια παρέμειναν λίγα,εξαλείψαμε τον οικολογικό εφιάλτη όμως ο καφές είναι άγευστος και ελαφρύς.Γιατί; Επειδή δεν είναι καβουρδισμένος για να βγαίνει σωστά στα 7+ γραμμάρια και όχι στα 5 με 5.5 που χωράει η κάψουλα.

Και αποφασίζουμε να πάρουμε μηχανή που παίρνει αλεσμένο καφέ.Φτιάχνουμε τον πρώτο και λέμε αυτός είναι καφές...κλείνουμε το σακουλάκι δίπλα στην καφετιέρα και πάμε καναπέ για να τον απολαύσουμε πριν το φαγητό που μαγειρεύεται παράλληλα.Την επόμενη μέρα το πρωί λέμε θα φτιάξουμε καφέ για την δουλειά και φτιάχνουμε από το σακουλάκι δίπλα στην καφετιέρα.Ο καφές δεν είναι καλός ,έχει περίεργη γεύση,είναι ελαφρύς κάτι δεν πάει καλά...φτιάχνουμε άλλον μήπως και η μηχανή ήταν κρύα...τα ίδια όμως. 

Οπότε βλέπουμε πως όλα έχουν υπέρ και κατά όμως σημαντικότερο όλων είναι να μπορούμε να ορίσουμε τις ανάγκες μας και έπειτα να πάρουμε τις κατάλληλες συμβουλές και αποφάσεις για την αγορά μας.

 


Νεώτερη ανάρτηση


Αφήστε σχόλιο

Please note, comments must be approved before they are published